Forskningsgruppen for uhæmmet vidensanvendelse

Laboratoriet for Radikal Innovation

Laboratoriet for Radikal Innovation

- et forskningssamarbejde mellem UVA og DTU Space. Vi vil invitere virksomheder indenfor i et LAB, Hvor vi gennem aktionsforskning vil stille vores viden og metoder til rådighed til løsning af de udfordringer virksomhederne kommer med.

Forskningsenheden for Uhæmmet Videns Anvendelse (UVA) skal i samarbejde med Institut for Rumforskning og -teknologi (DTU Space), opbygge et nyt forskningslaboratorie for Radikal Innovation. Motoren i det nye forsknigslaboratorie bliver UVA gruppens forskning i Kreativitet som Uhæmmet Videns Anvendelsen. Det er en forskning der hidtil primært har foregået i regi af Creative Genius uddannelserne samt den aktionsforskning UVA gruppen gennem mange år har udført i private og offentlige organisationer. Formålet med forskningen er at forstå hvordan Individer og organisationer kan blive mere kreative og bedre til at anvende deres kreativitet i deres arbejde med innovation. Derudover er formålet at udvikle metoder og uddannelsesprogrammer. En forskning samarbejdet med DTU Space giver helt nye muligheder for at bedrive.

Noget af det nye vi skal udvikle i Laboratoriet for Radikal Innovation er en model for et ”Innovationsrefugium”, hvor nye innovationer kan fødes og gøres levedygtige. En af de første aktiviteter bliver et pilotprojekt med den maritime sektor, hvor vi skal prøve ideen med et innovationsrefugium af. Det bliver en helt ny måde at tænke innovation på, hvor kreativiteten, som den uhæmmede vidensanvendelse skal hjælpe den maritime sektor med at blande viden fra alle andre sektore i deres arbejde – med radikal innovation til følge.

Alle cases og projekter