Forskningsgruppen for uhæmmet vidensanvendelse

Creative Genius LAB

Creative Genius er en unik uddannelse på Aalborg Universitet, hvor vidensarbejdere systematisk bliver trænet op til at kunne anvende deres viden kreativt - alene og sammen med andre. Udover at være en uddannelse for deltagerne er det vores laboratorie, hvor vi kan få svaret på en række centrale forskningsspørgsmål.Gennem 6 år har vi udviklet og drevet Creative Genius uddannelserne på AAU.

Gennem 6 år har vi udviklet og drevet Creative Genius uddannelserne på AAU har vi haft mulighed for at udvikle, forfine og afprøve en lang række værktøjer, metoder og modeller for hvordan man kan arbejde med kreativitet indenfor feltet vidensarbejde. Vi kalder det undervisningsbaseret forskning. Vi har bl.a. fundet frem til:

  • Creative Platform Learning som er navnet på den undervisningsmodel vi har udviklet i Creative Genius LAB
  • Det Kreative Miljø dækker over at vi har haft en unik lejlighed til at undersøge hvordan man skaber et kreativt miljø på tværs af faglige specialer, hvor deltagerne har kunnet anvende deres kreativitet til at udvikle deres faglighed.
  • Creative Collaboration er en række metoder til kreativ vidensdeling på tværs af vidensdomæner
  • Din Kreative Metode er en facilitering af vidensarbejdere som hjælper dem til at udvikle deres egen kreative metode som de kan anvende i alle opgaver.
  • Inviter dit Genius til et serendipity-møde. Vi har fundet frem til en metode hvor man kan lære at arbejde bevidst med inkubationsperioder der i højere grad fører frem til en ny brugbar løsning på den opgave man arbejder på.
  • Det Kreative Møde er et koncept til mødeafholdelse hvor der sker en større og mere åben vidensanvendelse end på traditionelle møder
  • Den kreative Gruppe er en metode til facilitering af et gruppearbejde som er fokuseret og åbent - med mere vidensanvendelse til følge.

Creative Genius deltidsuddannelsen er Creative Genius (CG) er en et-årig tværfaglig deltidsuddannelse i kreativitet på masterniveau (30 ECTS) som kan udvides til en fuld masteruddannelse. Uddannelsen retter sig mod alle, der er ambitiøse i arbejdet med udvikling af kreativitet for såvel sig selv, sit team og organisationen.

Creative Genius Semesteret er et 9-semester tilbud for alle studerende, hvor de lærer at tilgå deres fag på en kreativ måde som åbner det op og gør det let at blande det med andre fag - med større forståelse og flere muligheder til følge.

Alle cases og projekter