AAU logo

Forskningsgruppen for uhæmmet vidensanvendelse

Foredrag om kreativitet

Lektor Søren Hansen fra forskningscenter for uhæmmet anvendelse af viden har været med i forskningen i kreativitet fra starten og med til at udvikle teorien om Kreativitet som uhæmmet anvendelse af viden. Han kommer gerne og fortæller om kreativitetens inderste væsen, og hvordan den kan skabe mere kvalitet i arbejde og uddannelse.

Alle foredrag tager udgangspunkt i vores egen forskning og undervisningserfaring. F.eks. følgende foredrag:

Kreativitet for individer, grupper og organisationer

Gennem vores forskning og undervisning har vi opnået stor viden om og erfaring med, hvordan man udvikler kreativitet som kompetence hos den enkelte, samt hvordan man udvikler en kreativ organisation. Foredraget handler bl.a. om, hvordan man udvikler kreative kompetencer, både gennem træning og indstilling. Hvad kan den enkelte gøre? Og hvad kan ledelsen gøre?

Kreativitet som motoren i innovation og entreprenørskab

Kreativitet skaber nytænkning i form og nye perspektiver og nye ideer. Kreativitet bør derfor være motoren i enhver innovativ eller entreprenel proces. Et kreativt arbejdsmiljø skaber glade og engagerede medarbejdere. Hvad kan ledelsen gøre for at skabe et kreativt arbejdsmiljø, som fremmer innovationen? Og hvordan udvikles medarbejdernes kreativitet løbende? Foredraget indeholder en lang række cases fra forskellige organisationer, der spænder fra kommuner, udviklingsvirksomheder, driftsvirksomheder og uddannelsesinstitutioner.

Kontakt Søren Hansen (sh@business.aau.dk)